Lago di Garda: Sirmione - perla dintre ape


În partea de Sud a Lacului Garda, la jumătatea distanţei dintre Desenzano şi Peschiera del Garda, se întinde pe o limbă de pământ Sirmione, perla staţiunilor de la Lago di Garda. Situată la 30 km de Brescia sau de Verona, această localitate e accesibilă cu maşina sau cu autobuzul pe care îl puteţi lua de la Desenzano. De reţinut este faptul că în centrul istoric este interzis accesul maşinilor, trebuie să lăsaţi maşina în una dintre parcările amenajate şi să mergeţi un pic pe jos.


Intrarea în centrul istoric se face pe la Castello Scaligero, monument emblematic al localităţii.


Veţi fi fascinaţi de frumuseţea centrului istoric, în care predomină grija pentru detaliu, regăsită în eleganţa clădirilor sau în explozia de culoare din vitrinele magazinelor. După o excursie la Sirmione, nu ai cum să te întorci acasă trist, este locul care îţi încarcă sufletul cu energie pozitivă.

Puteţi achiziona superbe produse de ceramică, specifice locului, sau obiecte din fier şi aramă.
După ce aţi vizitat Castelul, puteţi vizita Grotele lui Catulus, vă puteţi relaxa la una dintre numeroasele terase de pe lac, puteţi mânca o îngheţată delicioasă sau o pizza. Puteţi chiar sta la soare,  printre pietre sau pe pasarelă.
Staţiunea, ca majoritatea localităţilor de pe Lago di Garda, este frecventată cu precădere de nemţi (pe lângă italieni), de aceea e posibil să auziţi vorbindu-se în germană sau să vedeţi maşini cu numere de înmatriculare de Germania.


Labels: