Ziua în care Piața Ovidiu a învins Mamaia

Piața Ovidiu, 18 iulie 2015

Am urmărit ieri seară un meci deosebit de interesant, care până anul acesta nu ar fi constituit un spectacol în sine deoarece câștigătorul era cunoscut încă de la începutul jocului. A fost o seară în care am analizat nu atât mișcările concurenților ci în primul rând reacția spectatorilor. Este vorba de două evenimente desfășurate aproape simultan care au încercat să aducă cât mai multă lume în propria peluză. Să vedem cum a încercat fiecare echipă să atragă spectatorii.

Echipa “Piața Ovidiu” a oferit un program stufos, centrat pe evenimentul sportiv care avea loc chiar în curtea echipei adverse, s-a înconjurat de sponsori puternici (Orange, Cityplex, Dechatlon, Dorna) bazându-se și pe ajutorul unor business-uri din zonă (Bistraw). Susținătorii au înțeles că, dacă lumea aude de „Centrul vechi”, este bine pentru toți cei care au afaceri în zonă. 

Dacă în prima parte evenimentul nu a atras foarte mulți spectatori, spre seară situația s-a schimbat radical. Piața Ovidiu trăia cu adevărat la ora 22, toate scaunele de la cinematograful în aer liber fiind pline, la terasele din zonă nu mai erau locuri libere la mese iar pe bulevardul Tomis, de la "lupoaică" și până în Piața Ovidiu, era forfotă. O să vă mai spun că evenimentele continuă si în această seară și vă dau un singur reper: între 21.00 și 22.40, la Cinematograful în aer liber - oferit de cinema Cityplex Tomis Mall - rulează filmul artistic "Diplomacy", subtitrat în limba română.Mamaia. 18 iulie 2015

Echipa „Mamaia” a mizat pe conceptul de “paradă” folosit și de 1 Mai, care dorea să aducă oarecum aminte de carnavalul din anii trecuți. Un autobuz supraetajat, cu câteva animatoare, vreo 20 de „motoare” și tot atâtea mașini de “epocă” nu au făcut decât să-i oprească pe turiști din plimbare pentru a fotografia alaiul. În piațetă, apariția cailor a reușit să atragă o parte dintre turiști iar dansurile latino și carul alegoric al clubului Bellagio sosit la Cazino au animat puțin atmosfera.


Să ne aducem aminte:
Bulevardul Tomis, iulie 2014


Mamaia, 5 iulie 2014


De ce de această dată a câștigat Centrul Vechi? Pentru că evenimentele de acolo, prin noutate și diversitate, au reușit să atragă mai multă lume (poate chiar un public diferit de cel din stațiune), crescând considerabil traficul în zonă, în timp ce evenimentul din Mamaia nu a reușit decât să-i facă să se oprească pentru câteva minute pe cei ieșiți la plimbare.

Știu cât de greu este să organizezi orice fel de eveniment și de aceea o să felicit ambele echipe, urmărind cu interes următoarea "confruntare".

Labels: , , , , ,