Fotoreportaj: În sfârşit, turiştii străini se comportă firesc în Constanţa!


De câtva timp, să tot fie vreo 2 ani, urmăresc cu interes comportamentul turiştilor sosiţi în Constanţa cu navele de pasageri. Indiferent de cum era vremea sau de anotimp, păreau stingheri, neştiind ce să facă, ce să fotografieze şi pe unde să se plimbe. Umblau în grupuri mari, însoţiţi de ghid, fără să fie foare curioşi să descopere singuri oraşul. Probabil că era şi din vina informaţiilor pe care le primeau pe navă înainte de a ajunge la Constanţa: grijă mare la buzunare, tuciurii transformaţi în poliţai, câini periculoşi peste tot...

Astăzi a fost prima zi în care i-am văzut purtându-se ca în orice alt loc din lume. Se plimbau pe faleză, pe străduţele din jurul Pieţei Ovidiu sau în Portul Tomis. Poate cel mai plăcut lucru a fost să-i văd pe mulţi dintre ei aşezaţi la măsuţele de la terasele din Piaţa Ovidiu. Fotografiau, desenau, glumeau...nu mai erau deloc turiştii crispaţi de până acum. Sper că nu a fost doar un episod excepţional şi abia aştept să văd următoarea navă de pasageri la Constanţa!       


Probabil că turiştii străini se simţeau în largul lor şi pentru că în Piaţa Ovidiu răsuna muzică clasică din turnul Muzeului de Istorie sau pentru că la standul "Bibliotecii Colorate" copiii stăteau la coadă pentru a împrumuta o carte, ori că tot acolo câţiva pasionaţi pictau. Felicitările pentru aceste "ingrediente culturale" merg către voluntarii coordonaţi de Victor Maxim. 
Labels: , , ,