Acasă la Maradona


Satul Viscri a devenit celebru în toată lumea din momentul în care prinţul Charles a decis să îşi cumpere o casă acolo. Localitatea Laglio, de pe Lago di Como, s-a transformat în punct de atracţie pentru turişti odată cu achiziţionarea unei vile de către actorul american George Clooney. Am putea continua exemplele cu staţiunea 2 Mai, unde şi-au construit case de vacanţă mulţi artişti români. Iată aşadar că omul sfinţeşte locul şi, prin urmare, localităţi necunoscute se pot transforma peste noapte în centre de interes datorită intuiţiei geniale a unui personaj faimos.

Trecând prin judeţul Hunedoara, ne-a atras atenţia un cartier oarecum original, populat de clădiri construite într-un stil arhitectonic îndepărtat de acela al caselor transilvănene.
Aveam să ne dumerim de unde provin influenţele exotice din construcţii în momentul în care am citit, în mod explicit, numele proprietarului inscripţionat pe frontonul casei: Maradona. "Fantastic, celebrul antrenor a ales să îşi construiască o casă în România!", ne-am gândit. Din motive lesne de înţeles, am preferat să rămânem cu această iluzie şi nu am coborât din maşină pentru a face investigaţii sau pentru a cere un autograf.


Ne aflam fără nicio îndoială într-un cartier de personaje importante. Nu am priceput cine este proprietarul casei cu numele EURO dar am înţeles că e vorba de un economist de talie internaţională sau de un preşedinte de grup bancar mondial.


Ne-am continuat plimbarea (cu maşina, în viteză), având ocazia să descoperim noi obiective cu potenţial turistic:Senzaţia că ne aflam pe un platou de filmare cu butaforii absurde avea să ne fie confirmată la vederea următoarei inscripţii: Vila lui Piedone. Am văzut destule filme cu simpaticul personaj recunoscut pentru agilitatea cu care le împărţea pumni adversarilor - în ciuda fizicului său greoi - şi de aceea am decis să punem capăt îndeletnicirii de paparazzi şi să ne continuăm drumul către locuri mai puţin fastuoase.

Labels: , ,