Bloggeri în vacanţă (1)

"Să mergem în Bucovina, să cauţi o cazare bună, să vedem şi Cimitirul vesel dar să trecem şi pe la Iaşi!". Liniile directoare sunt trasate de EA. Mai apar şi cei mici care vor neapărat să vadă un zoo (dacă nu există, îl inventăm) şi cetatea Neamţului. EA mai are o solicitare… sper eu ultima: "să trecem şi pe la bunici!" (adică pe la Buzău şi Galaţi).

EU mă apuc de treabă, schiţez două-trei variante de traseu şi le ofer spre dezbatere… EA: "şi nu trecem şi pe la Sibiu?" NUUU! EU deja sunt disperat cu gândul la cât o să am de condus, dar mai ales DE OPRIT…o să vedeţi mai târziu de ce!

În fine, EU sunt cel care hotărăsc, aşa că aleg traseul, stabilesc locaţiile de cazare, pregătesc maşina, verific starea vremii şi la drum.

Bineînţeles că şi EA a pregătit:

- Bagajele: adică a transferat hainele din două dulapuri în 4 valize;
- Mâncarea: câteva pungi cu mâncare şi sucuri de parcă plecăm în deşert şi nu găsim pe drum magazine;
- Lista cu obiective de pe traseu: câteva zeci de pagini scoase la imprimantă cu date detaliate despre ceea ce urmează să vizităm.

Maşina plină ochi, „atmosfera de vacanţă”, muzică de maşină,  intrăm pe autostradă, mergem o oră şi ...brusc o aud pe EA: "OPREŞTE! Ne trebuie o poză cu podul de la Cernavodă! Opreşte mai repede, să se vadă şi dorobanţul". EU, cocoşul, ascult de EA şi opresc brusc pe banda de urgenţă…înjurăturile de la colegii de trafic mi le-am luat EU…doar nu era să-mi stric vacanţa pentru o frână bruscă! Copilotul, un EL în devenire, îşi ajută tatăl şi face pozele, EA e mulţumită, plecăm mai departe.
Nu trecem de Slobozia şi o aud iar pe EA: "ce mergi aşa tare (60 km/h), nu vezi ce vaci frumoase? Opreşte şi fă poză! Şi să prinzi şi fântâna…". Ce credeţi că am făcut???

Cu gândul ca mai sunt doar 80 de km până la destinaţia finală, Buzău, dau muzica puţin mai tare şi sper să nu mai apară alte obiective importante de fotografiat pe traseu. Ţi-ai găsit…. Vă anunţ pe această cale că dacă aveţi nevoie de fotografii cu fântâni, le am pe toate de pe ruta Slobozia - Buzău şi vi le ofer cu cel mai mare drag. Şi daca EA era pasionată doar de fântâni era bine, dar i-au plăcut şi bostănăriile de pepeni de pe şosea!


Intr-un târziu intrăm şi în Buzău, dar înainte de a ajunge pe strada unde am copilărit aud din nou vocea feminină inconfundabilă: "Aş vrea..." Oprim să facem plinul...de covrigi (despre aceştia e vorba) şi nu ne pierdem buna dispoziţie, că doar suntem în vacanţă, nu?

Labels: , , , ,