Printre vechituri

Dacă ajungeţi în Bologna în sâmbăta sau duminica din a doua săptămână a lunii (cu excepţia lunilor iulie şi august), mergeţi neapărat în centrul vechi, pe Via Santo Stefano (situată în apropierea turnurilor degli Asinelli).
Înconjuraţi de clădiri vechi, ce şi-au păstrat până astăzi frumuseţea de odinioară, puteţi experimenta o întoarcere în timp, regăsind fragmente din viaţa locuitorilor Italiei de acum zeci sau chiar sute de ani.
Veţi vedea jucării de tot felul: păpuşi Barbie de colecţie, păpuşi cu capul de porţelan sau cu ochelari de vedere, căluţi de lemn, urşi de pluş cu catifeaua tocită, pitici şi figurine de cauciuc.Pe mesele întinse sub cerul liber, mileuri şi perdele croşetate, feţe de masă brodate, alături de câteva bibelouri scoase parcă din cufărul bunicii îşi aşteaptă cuminţi cumpărătorii.


Domni eleganţi cu monoclu şi favoriţi, copii bucălaţi, miri şi mirese în cea mai fericită zi din viaţa lor le zâmbesc trecătorilor de dincolo de eternitate. Iată şi lustre de cristal, aplici, veioze sau candelabre vechi, care pot fi o alternativă pentru corpurile de iluminat moderne:


Ce mai puteţi cumpăra din Târgul de antichităţi din Bologna? Tablouri, servicii de masă de porţelan, oglinzi cu rame arămii, vaze pentru flori, statui, mobilă, covoare...


sculpturi africane:


Cu câţiva euro puteţi cumpăra mărgele şi brăţări de plastic, broşe vintage, cercei tip clips, eşarfe sau ochelari cu rame de plastic colorate, în stilul anilor '80.


Dacă sunteţi iubitori de carte veche, puteţi să vă delectaţi cu publicaţiile expuse pe tarabe:

Puteţi întâlni iubirea vieţii:

Dacă însă sunteţi nostalgi după vremurile de tristă amintire puteţi achiziţiona un bust al lui Lenin:


iar dacă sunteţi pasionaţi de scufundări vă puteţi procura echipamente şi accesorii de scafandru.


Cu răbdare şi pasiune lăsaţi-vă purtaţi printre zecile de tarabe cu antichităţi, vechituri sau obiecte moderne cu aparenţă vintage şi cu siguranţă nu veţi pleca acasă cu mâna goală.

Labels: , , ,